مقالات   >   زرد آب زعفران چه زمانی انجام می شود؟ دلایل انجام آن کدامند؟

زرد آب زعفران چه زمانی انجام می شود؟ دلایل انجام آن کدامند؟

زرد اب زعفران

آخرین آبیاری در مراحل پرورش زعفران به زرد آب زعفران معروف است. هنگامی که برگ های زعفران خزان می کنند و شروع به خشک شدن و زرد شدن می کنند این آبیاری انجام می شود که اهمیت بالایی برای بنه های دختری زعفران ایفا می کنند. اگر با کاشت و پرورش زعفران آشنا باشید حتما می دانید که پیازهای زعفران از اردیبهشت ماه وارد چرخه ی خواب خود می شوند و این خواب تا شهریور ماه ادامه دارد. به بیان دیگر در این فاصله ی زمانی پیازها هیچگونه رطوبتی دریافت نمی کنند. با استفاده از آبیاری زرد آب زعفران می توان تنش خشکی بنه های زعفران را در طول فصل گرما کاهش داد.

اهمیت زرد آب زعفران در این نکته است که می توان با هوشیاری از این ابیاری استفاده کرد و رطوبت مورد نیاز بنه های دختری را برای جوانه زنی بهتر در فصل رشدشان فراهم کرد و در کنار آن با استفاده از کودهای مناسب از آن به عنوان آخرین مرحله کودی نیز استفاده کرد.

بنابراین هدف از این آبیاری دو مورد زیر می باشد :

  1. تامین رطوبت بنه های دختری
  2. تامین عناصر مورد نیاز خاک
  3. کاهش تنش خشکی و گرما برای پیاز ها

 

بیشتر بخوانید : کاشت زعفران دیم

 

زمان استفاده از زرد اب زعفران

 

زمان زرد اب زعفران

 

این آبیاری زمانی انجام می شود که برگ و ساقه های زعفران کاملا خشک شده و اصطلاحا فصل خزان زعفران رسیده باشد. زمان و تاریخ دقیقی برای زرد اب وجود ندارد و نمی شود یک فرمول کلی برای تمامی اقلیم ها ارائه داد اما فصل خزان زعفران از اردیبهشت ماه تا خرداد ماه به صورت تقریبی اتفاق می افتد.

 

کودهای مورد استفاده در ابیاری زرد اب

همانطور که بالاتر گفته شد با استفاده از این آبیاری نیز می توان برای افزایش باروری و رساندن مواد غذایی به خاک هایی که فقیر هستند استفاده نمود یکی از کودهای مناسب برای زرد آب زعفران به پیشنهاد مشاوران دهکده موفقیت استفاده از کود هیومیک اسید می باشد.

از آنجایی که بعد از انجام آبیاری آخر زعفران هوا رو به گرما می‌رود و بیماری های قارچی و آفاتی چون کنه پیاز زعفران در شرایطی که گرما و رطوبت در کنار یکدیگر قرار داشته باشند شروع به فعالیت می کنند. بنابراین جهت پيشگيري از شیوع این امراض بهتر است از کنه کش های سازگار با پیاز زعفران مانند پروپارژیت یا آبامکتین و قارچ کش هایی نظیر کاربندازیم یا مانکوزب در این آبیاری استفاده کرد.

اگر قصد تولید محصول سالم را دارید می‌توانید از محلول های سولفور ۲ کربن- گوگرد مایع – یا سولفات مس جهت از بین بردن آفات بهره ببرید.

 

شرایط زرد اب زعفران

 

شرایط استفاده از زرد آب زعفران

بعد از چیدن برگ های خشک و زرد زعفران اقدام به دادن زرد اب نمایید زیرا این برگ های خشک شده که در مجاورت خاک نیز هستند محل مناسبی برای رشد بیماری های مختلف می باشند.

بهتر است قبل از انجام زرد آب علف های مزرعه زعفران را وجین کنید و سپس اقدام به انجام آخرین آبیاری مزرعه زعفران خود کنید.

مقدار آبدهی در این آبیاری مانند آبیاری اول باید به صورت سنگین باشد و تا عمق 20 سانتی متری خاک نفوذ کند.