مقالات   >   راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران ( آموزش بسته بندی زعفران در منزل )

راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران ( آموزش بسته بندی زعفران در منزل )

مجوزهای لازم برای بسته بندی زعفران

برای توضیح ضرورت راه اندازی کارگاه های بسته بندی زعفران گفتن این نکته کافی است که در حدود 92 درصد زعفران تولیدی در جهان در ایران تولید می شود و از این مقدار فقط 3.2 درصد سهم صادرات ایران است.

حتی جالب تر است که بدانید زعفران هایی که به صورت فله از کشور خارج می شوند و به کشورهای دیگر صادر می شوند با بسته بندی های مشتری پسند و جالب به ایران برگردانده می شود و مورد مصرف در بازار داخلی قرار می گیرند.

راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران کار سخت و دشواری نیست اما درآمد و سود قابل ملاحظه ای دارد و میتواند توسط اعضای خانواده در فضای مسکونی و بدون ایجاد مزاحمت برای همسایه‌ها شکل بگیرد. در این مقاله از صفر تا صد راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران در منزل را بررسی می کنیم.

 

آموزش بسته بندی زعفران

 

1 ) گرفتن مجوز های لازم برای راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران

راه اندازی کارگاه بسته بندی چه در سطح گسترده و ایجاد شرکت یا کارخانه یا در سطح کوچک و  بسته بندی زعفران در منزل نیاز به گرفتن مجوز هایی دارد که به آنها اشاره می کنیم:

شرایط عمومی:

داشتن تابعیت ایران
حداقل سن پشتیبان 20 سال
عدم سابقه کیفری پشتیبان
کارت معافیت یا پایان خدمت سربازی برای متقاضیان مرد
اقامت در محل اجرای طرح کسب‌وکار خانگی برای افراد مستقل

شرایط اختصاصی:

داشتن حداقل 5 سال سابقه کاری مرتبط برای پشتیبان
داشتن مدرک آموزش و مهارت در زمینه زعفران
گواهی سلامت و بهداشت برای متقاضیان
داشتن گواهی سلامت برای متقاضیان رشته‌های مرتبط به مواد غذایی و بهداشتی
تامین حداقل 20% از سرمایه اولیه مورد نیاز توسط پشتیبان
داشتن طرح توجیهی برای شروع کار
صلاحیت توانایی مدیریت برای پشتیبان بودن
اقامت در محل اجرای طرح
پشتیبان شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که مسئولیت حمایت از شاغلین کارگاه فرآوری زعفران خانگی را به عهده گرفته اند. تمامی مراحل تولید و ارائه خدمات اعم از آموزش، تهیه و توزیع مواد اولیه و ابزار کار مناسب، مشاوره، خلاقیت، طراحی بسته‌بندی، بازاریابی و فروش جزئی از این مسئولیت میباشد.

مدارک مورد نیاز جهت صدور مجوز :

1.      شناسنامه و کارت ملی اعضا

2.      کارت پایان خدمت یا معافیت سربازی آقایان

3.      گواهی عدم سوءپیشینه پشتیبان

4.      آخرین مدرک تحصیلی متقاضیان

5.      گواهی کارت مهارت (مدرک معتبر) مرتبط با حوزه کاری مورد تقاضا

6.      اجاره نامه، قولنامه یا سند محل مورد نظر

کارگاه بسته بندی زعفران در منزل

 2) مجوز بسته بندی زعفران در منزل  :

مسئولیت مجوز بسته بندی زعفران به عنوان مشاغل خانگی، به عهده معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال است که زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیری میشود. صدور مجوز کسب‌وکارهای خانگی در هر استان با هماهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان انجام میشود.

طرح‌ یا طرح های ارائه شده از سوی پشتیبان در کارگروه اشتغال استان بررسی و سپس تایید میشوند. امکان فعالیت و راه اندازی چندین خط تولید به صورت همزمان در صورت تایید و سنخیت محصول وجود دارد. البته تبصره هایی وجود دارد:

1.      محصولات غذایی و ادویه ای هر یک شرایط تولید خاص خود را دارند و باید این شرایط برای تولید هر محصول وجود داشته باشد.

2.      مجموع ساعات کار در خانه برای هر یک از اعضا نباید بیش از ۴۴ ساعت در هفته شود.

3.      محلی که برای کارگاه در نظر گرفته اید تنها باید مختص همین کار در نظر گرفته شود.

4.      البسه و دمپایی شاغلین مخصوص همین کار باشد.

مراحل صدور مجوز :

1.      ثبت‌نام در سامانه مشاغل خانگی کشور (آسان ثبت)

2.      ارائه درخواست جواز مشاغل خانگی.

3.      تحویل مدارک و تکمیل فرم‌های مربوط.

4.      ارائه طرح توجیهی کسب‌وکار از سوی متقاضی به سازمان جهاد کشاورزی

5.      ارائه مستندات تامین سرمایه و سهم آورده پشتیبان

6.      بررسی درخواست طرح متقاضی که پروسه زمانی 1 هفته الی 10 روزه دارد

7.      تایید طرح و صدور مجوز قانونی مشاغل خانگی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یا جهاد کشاورزی

 3) مراحل صدور مجوز راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران خانگی:

اولین گام ثبت نام در سایت میباشد. فرم ثبت‌نام در سامانه مشاغل خانگی بایستی توسط سرپرست خانواده تکمیل شود. اگر پدر یا مادرتان سرپرست خانواده است و شما قصد انجام این کار را دارید، ارائه رضایت کتبی او الزامی است. بعد از بررسی مدارک توسط کارشناسان یک کد رهگیری به پشتیبان داده میشود.

سپس اطلاعات به دستگاه اجرایی حوزه درخواستی ارسال می‌شود. طرح‌ توجیهی پیشنهادی و توانایی‌های فنی متقاضیان برای اجرایی کردن طرح در کمیسیون‌های تخصصی سنجیده می‌شود. در صورت تصویب، مجوز فعالیت مشاغل خانگی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر می‌شود. نسخه‌ای از برگه جواز از همین طریق مستقیماً به بانک‌ها فرستاده می‌شود تا اخذ وام برای شما ممکن باشد. لازم به ذکر است که پس از طی کردن مراحل صدور مجوز مشاغل خانگی، مجری طرح موظف است خروج افراد تحت پوشش طرح یا هر گونه تغییری در شرایط آنها را در سامانه ثبت کند.

 

4 ) راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران

برای شروع و راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران در خانه ابتدا نیاز به فراهم کردن محیط کارگاه دارید و سپس لازم است تجهیزات شروع کار را تهیه کنید.

فضای مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه

یکی از دستورالعمل های گرفتن مجوز این است که محیطی که به عنوان کارگاه انتخاب میکنی باید تنها مختص همین کار استفاده شود. اتاق، فضا یا محیط بسته بندی زعفران در خانه باید بهداشتی و طبق دستورالعمل های سازمان بهداشت باشد حداقل متراژ موردنیاز برای شروع به کار 30 متر مربع است.

+ کف سالن، اتاق یا به صورت کلی فضایی که انتخاب می کنید فرش یا موکت نباشد.

+ محیط داخلی کارگاه تهویه مناسبی داشته باشد.

+ محیط داخلی باید قابلیت پارتیشن بندی داشته باشد.

تجهیزات مورد نیازبرای راه اندازی شرکت بسته بندی زعفران

نکته ای که قبل از بسته بندی باید مورد توجه قرار گیرد انتخاب بازار هدف است، یعنی این که بدانیم مشتریان ما چه کسانی هستند. احتمالا با انتخاب بازار هدف خاص مثل مطبخ ها به انواع مختلف تجهیزات بسته بندی نیاز پیدا کنید و مجبور به خریداری این تجهیزات شوید. البته که در نوشتن طرح توجیهی برای اخذ وام هم این نکته به شدت حائز اهمیت است.

برای بسته بندی زعفران در منزل نیاز به تهیه :

* ترازو

ترازو باید با ضریب خطای حداقل/میلی گرم انتخاب شود. این نوع ترازو معروف به ترازوی طلافروشی معروف است.

*  میز کار

بهترین جنس میز کار بسته بندی زعفران میز کار از جنس استیل است که مورد تایید سازمان بهداشت و سلامت هم میباشد. اما در صورت تاییدیه بازرس در حین اخذ مجوز میتوانید از میز MDF با پوشش فایبرگلاس استفاده کنید.

* زعفران

بسته به جامع هدفی که انتخاب می کنید نوع زعفرانی که باید تهیه کنید نیز متفاوت است. از نوع زعفران مهم تر کیفیت آن است. اگر نتوانید کیفیتی مطلوب را به مشتریان خود ارائه دهید نخواهید توانست آنها را برای خرید مجدد ترغیب کنید و به این ترتیب بخش زیادی از هزینه های فروش هرگز به شما باز نخواهد گشت و در طول مدت دچار خسارت و شکست خواهید شد.

* لباس بهداشتی

ورود و خروج و کار به اتاق یا محوطه مخصوص کاگراه در منزل باید با لباس مخصوص انجام شود. کلاه، دستکش، روپوش و دمپایی پوشش تعریف شده بهداشتی میباشد.

* دستگاه های بسته بندی زعفران در منزل

دستگاه دوخت دستی:

نمونه دستگاه های بسته بندی دوخت دستی را عموماً در عطاری ها دیده اید! محصول را در بسته های پلاستیکی قرار می دهند سپس با استفاده از این دستگاه سر آن را پرس می کنند.این دستگاه با ایجاد حرارت باعث آب شدن پلاستیک و بسته بندی آن می شود.

این دستگاه را به راحتی می‌توانید تهیه کنید و کار با آن بسیار ساده است و به راحتی می توان خط تولید بسته بندی زعفران خانگی خود را با کمترین هزینه راه اندازی کنید.

توجه کنید این نوع بسته بندی عموما در بازار داخلی به قیمت مناسب به فروش نخواهد رفت زیرا از زیبای کمتری برخوردار است.

دستگاه صورت دوخت افقی:

 

دستگاه دوست دوخت افقی سرعت بالاتری دارد و کار با آن نیز مثل دستگاه دوخت دستی بسیار ساده است.

این دستگاه به صورت اتوماتیک نیز وجود دارد که می تواند تاریخ و دیگر مشخصات را روی بسته بندی هک  کند و نسبت به دستگاه دوخت دستی استفاده از آن ساده تر است. این دستگاه در دو نوع افقی و ریلی وجود دارد.

• تهیه نوع بسته بندی مورد نظر
• تهیه اقلام لازم

در صورتی که گل تازه زعفران را تهیه میکنید نیاز به دستگاه زعفران خشک کن نیز دارید.

5 ) مراحل بسته بندی زعفران در خانه

مراحل بسته بندی زعفران

برای راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران مهم ترین مسئله خرید زعفران مرغوب و اصل است؛ بنابراین ابتدا زعفران را صرفاً از تأمین‌کنندگان ارزیابی شده و معتبر بخرید و سپس مراحل زیر باید در کارگاه بسته بندی زعفران انجام ‌شود :

1-سورتینگ یا جداسازی : در این مرحله کلیه بقایای گل و مواد خارجی را از زعفران جدا می کنیم.

2-فرآوری زعفران : بسته به نوع بازار باید نوع زعفران ( دسته بندی انواع زعفران )  مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس اقدام به فرآوری نمایید. برای فراوری زعفران میتوانید از همان اتاق مورد استفاده برای بسته بندی بهره ببرید. در زمان فراوری گل زعفران اتاق باید گرم باشد و دمای حدود 25 الی 30 درجه داشته باشد. برای انجام این کار تجهیزاتی مثل توری که دو حدود 5 میلیون تومان هزینه خواهد داشت برای خشک کردن زعفران لازم است. در حدود 40 میلیون تومان هزینه خریداری گل خواهد شد. این هزینه در چند مرحله انجام میشود.

مثلا برای صادرات زعفران لازم است زعفران به صورت نگین و سرگل فراوری شود. برای مصرف داخلی سرگل اهمیت بیشتری دارد؛ برای آشپزخانه ها بیشتر زعفران نرمه مفید می باشد. بنابراین لازم است برای تشخیص این موارد از یک مشاور کمک بگیرید.

3-وزن‌کشی بسته های زعفران : در این قسمت زعفران را با ترازوهای دقیق و کالیبره شده وزن می‌کنند. وزن هرمثقال زعفران باید در حدود 4.66 گرم باشد.

4-طراحی حرفه ای  بسته بندی : برای صادرات به هرکشور باید به تمایل مردم آن کشور توجه کرد. قطعا بسته بندی مورد پسند برای مردم اسپانیا با ترکیه متفاوت می باشد. ژس لازم است طرح بسته بندی خود را با بررسی کامل بازار هدف انجام دهید.

5-درج مشخصات : مشخصات بسته باید با جوهر مخصوص که پاک نشود و غیر سمی باشد؛ روی بسته بندی با زبان فارسی یا برای صادرات به زبان کشور مقصد به صورت واضح درج شود.

مشخصات بسته بندی شامل:

> نوع زعفران (زعفران پوشال، زعفران نگین، زعفران پودر و…)
> علامت تجاری، نام برند شرکت تولید کننده یا بسته بندی کننده
> وزن هر بسته
> تاریخ انقضای زعفران با درج ماه و سال
>سال و ماه تولید
> کیفیت محصول
> درج پروانه ساخت
> درج شماره سری ساخت
> درج عبارت تولید ایران
> درج جمله ی ” در جای خشک، خنک و دور از نور نگهداری شود.”

7-بررسی کیفیت : ویژگی های کیفی محصول باید مورد بررسی قرار بگیرد. اگر  در شرکت بسته بندی زعفران خود آزمایشگاه ندارید میتوانید از آزمایشگاه های خارج از واحد تولید کمک بگیرید.

8-کنترل فرآیند بسته بندی : هر کارخانه تولید یا بسته بندی زعفران باید یک مسئول کنترل کیفی داشته باشد. این مسئول هر چند ساعت یک بار از خط تولید بازدید به عمل آورده تا بسته بندی با کیفیت مناسب انجام شود.

9-کنترل نهایی محصول : پس از بسته بندی بازرس کنترل کیفیت، بسته بندی ها را بازرسی می کند و درصورت تطابق با استاندارد ها، گواهی استاندارد داده می شود. در صورت نگهداری زعفران در انبار باید اصول و شرایط آن به خوبی رعایت شود.

ظروف مناسب برای بسته بندی زعفران در کارگاه خانگی

> ظروف فلزی

 

بسته بندی فلزی زعفران

 

مزایا

  • عدم واکنش با زعفران
  • محافظ عالی در برابر ورود ناخالصی ها
  • حمل و نقل آسان

 

> بسته‌بندی پاکتی زعفران

بسته بندی زعفران

 

مزایا

قیمت تمام شده برای مصرف‌کننده نهایی دربسته بندی پاکتی زعفران به نسبت سایر بسته‌بندی‌ها، پایین می‌باشد ولی تنها برای پخش در داخل کشور می‌توان از این روش استفاده کرد.

معایب
این روش مقاومتی در برابر فشار ندارد و ممکن است باعث خرد شدن زعفران گردد.

 

> ظروف پلاستیکی 

بسته بندی پلاستیکی زعفران

 

مزایا

هزینه پایین

معایب

  • ماندگاری پایین زعفران در آن
  • ورود ناخالصی ها به زعفران
  • شکسته شدن زعفران و خرد شدن آن

 

> پیشنهاد ویژه بسته بندی زعفران در منزل

بهترین انتخاب برای بالا بردن کیفیت و زیبایی در کنار سود بسته بندی زعفران درکارگاه های خانگی استفاده از بسته بندی فلزی می باشد؛ اما اگر در ابتدای کار نمی خواهید هزینه زیادی کنید میتوانید از زیپ کیپ ها استفاده کنید. بااستفاده از آنها نه تنها نیاز به صرف هزینه برای دستگاه بسته بندی نیست بلکه ظاهر زیباتری نسبت به استفاده از پلاستیک دارد زیپ کیپ ها به صورت چندبار مصرف هستند و آسیب کمتری به محیط زیست خواهند زد.

نکته : تابش نور به زعفران درون یا بیرون بسته‌بندی از کیفیت زعفران می‌کاهد.

نکته : بسته‌بندی باید طوری باشد که مداوم در حال تغییر نباشد، زیرا خود شناسنامه برند شما خواهد شد.

 

راه کار های فروش و بازاریابی برای زعفران های بسته بندی شده

یکی از مهم ترین مراحل برای راه اندازی کارگاه بسته بندی زعفران چه در سطح گسترده و چه در سطح خانگی نیاز به شناخت بازار فروش زعفران و بازاریابی زعفران می باشد. باید در این مرحله حتما برای ورود به بازار یک استراتژی درست ترتیب دهید تا بتوانید کسب و کار رو به توسعه و موفقی داشته باشید.

    دیدگاه های شما

  1. مهسا گفت:

    مجوز لازم برای بسته بندی در منزل با شرکت بسته بندی متفاوته؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما بله شرکت به دلیل گسترده بودن نیاز به مجوزهای متفاوتی داره که تمام این مجوزها رو توی دوره راه اندازی کارگاه زعفران بهش اشاره می کنیم.

  2. عطیه گفت:

    برا بسته بندی زعفران توی منزل باید چیکار کنیم؟ یعنی همه این مجوزها رو باید بگیریم؟ من توی دوره ی آموزشی مرتبط شرکت نکردم چی؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما بخشی از این مجوزها لازم هستند و بخش دیگه ای از اونها مربوط میشن به شرکت و برای بسته بندی زعفران در منزل نیاز نیستند. شرکت در دوره ی آموزشی برای بسته بندی در منزل نیاز نیست.

  3. محمدمعقولي گفت:

    سلام خسته نباشين براي خريد زعفران فله اي به كجا بايد مراحعه كنيم كه به صرفه باشه

    • علیرضا صادقی زاده گفت:

      سلام میتونید از طریق واتساپ با مشاوران ما در ارتباط باشید

  4. ارجمند گفت:

    من تولیدکننده هستم درخدمتم

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما شماره شما برای مشاوران دهکده موفقیت ارسال شد

  5. rezai گفت:

    سلام. برای راه اندازی کارگاه چه مجوزهایی نیاز داریم؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما پروانه بهداشت، سیب سلامت، مجوز بسته بندی از جهاد کشاورزی یا وزارت کار و رفاه اجتماعی، استاندارد. برای اطلاعات بیشتر و‌مشاوره تماس بگيريد

  6. مریم گفت:

    سلام.ما خودمونتولید زعفرونم هم داریم میخوام بسته بندی در منزل انجام بدم چ مجوزهایی لازمه؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما پروانه بهداشت، سیب سلامت، مجوز بسته بندی از جهاد کشاورزی یا وزارت کار و رفاه اجتماعی، استاندارد. البته تمام این موارد به طور کامل در همین مقاله ای که توش کامنت گذاشتید نوشته شده اما برای بررسی دقیقتر و شروع کار میتونید با مشاوران دهکده موفقیت تماس بگیرید 09302999768

  7. مختاری گفت:

    سلام چقد وام برا بسته بندی خانگی زعفران میتونیم بگیریم

  8. فرشته رسولی گفت:

    میخواهم کار خانگی داشته باشم

  9. سالار گفت:

    سلام من یک شرکت سهامی خاص واسه بسته بندی به ثبت رسانده ام.ولی الان بهداشت شهرستانمون می گویدحداقل مکان واسه اینکارمی باید۲۵۰متربعلاوه آزمایشگاه فنی که اونهم حدودپونصدملیون هزینه داره ونیروی مخصوص اینکاررو استخدام کنم که درتوانم نیست.آیا امکانش هست باهمون شرکت مجوز کارخانگی روبگیرم؟؟؟تااینجوری هزینه هام پائین بیاد؟یانه؟خواهشمندم راهنماییم بفرمائید.باتشکر

    • علیرضا صادقی زاده گفت:

      درود بر شنا خیر مجوز خانگی اسمش روش هست به شرکت داده نمیشه

  10. علیرضا گفت:

    سلام وعرض خسته نباشید
    سوال اینکه در کارگاه خانگی گفتید نیاز به پشتیبان هست این پشتیبان میتونید راجبش توضیح بدید ممنون

    • علی رضا صادقی زاده گفت:

      درود بر شما پشتیبان کارگاه از لحاظ فنی به شما کمک میکنه تا بتونید علاوه بر کنترل کیفیت و استمرار در کیفیت محصول رو به درستی و هدفمند بازاریابی کنید

  11. معصومه محمودی گفت:

    با سلام تولید کننده انبوه زعفران هستم و به صورت فله ای و گرمی فروش دارم در خدمتم .سپاسگزارم

    • علی رضا صادقی زاده گفت:

      درود برشما نمونه ارسال کنید واتساپ برای همکاری در خدمتیم 09302999768

  12. حسن نظری گفت:

    سلام تولید کننده انبوه زعفران .و همیشه زعفران دارم برای فروش .بصورت کیلویی و گرمی بفروش می‌رسد مایل بودید با من در تماس باشید 09158796552

  13. ناشناس گفت:

    سلام سارا قدیری هستم از اهواز برای شروع این کار اولین قدم چیه؟

    • علی رضا صادقی زاده گفت:

      درود برشما مراحعه به سایت وزارت کار و رفاه اجتماعی و اقدام برای دریافت مجوز