صادرات زعفران یکی از پرسودترین نوع از صادرات کالا می باشد، اما اگر به کشورهای صادر کننده زعفران نگاهی بیاندازیم در میان آنها ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده، صادرات کمتری دارد. اگر شما هم ذهن خلاقی دارید و می خواهید از این فرصت استفاده کنید، به فکر صادرات زعفران و شرکت در این بازار پر سود هستید این مقاله برای شماست با ما همراه باشید.
در این مقاله مراحل صادرات زعفران را توضیح خواهیم داد.
در اولین قدم از مراحل صاردات زعفران باید مشخص کنید برنامه شما برای صادرات زعفران چیست؟ هدف شما از صادرات زعفران چیست؟ تمایل دارید که زعفران خود را به کدام کشور صادر کنید؟ چه نوع بازاری مد نظر شماست؟ خودتان کشت زعفران را انجام می دهید یا تمایل دارید زعفران را از کشاورزان خریداری کنید؟ چه نوع بسته بندی زعفران برای شما مناسب است؟ چه نوعی از زعفران مناسب برای صادرات در بازار خارجی می باشد؟
تمام این سوالات، سوال های مهمی هستند که شما قبل از انجام و شروع پروسه صادرات باید به آنها پاسخ دهید. پیشنهاد دهکده موفقیت این است که اگر میخواهید تجارت پرسودی داشته باشید از پایه بنای کار را محکم بگذارید و استراتژی مشخصی در این باره تدوین کنید.
حتماً از راهنمایی مشاوران و تجربه داران این صنعت استفاده کنید.
صادرات زعفران به دو صورت فله و بسته بندی انجام می شود.
صادرات زعفران فله در وزن های نیم و یک کیلویی اتفاق میافتد. عموماً زعفران های صادر شده به روش فله ای با بسته بندی و برند کشورهای خارجی دوباره به ایران بازگردانده میشود و آفتی برای صادرات زعفران در ایران شده اند.
صادرات زعفران بسته بندی، برای بسته بندی های زیر ۳۰ گرم استفاده می شود. باید در رونق این نوع صادرات به وسیله برندسازی و بسته بندی های مناسب برای زعفران اقدامات مهمی انجام داد.
در این مرحله از مراحل صادرات زعفران شما باید به خوبی با بازارهایی که واردات زعفران را انجام می دهند آشنا شوید. بازار هدف خود را انتخاب کنید و راههای نفوذ به آن را پیدا کنید. قوانینی که کشورهای وارد کننده زعفران انجام می دهد را به خوبی بررسی کنید.
از اطلاعات، داده ها، ارقام و اعداد موجود در سایت های مختلف استفاده کنید تا متوجه بشید پرتقاضاترین بازار برای زعفران کدام است.
دسترسی به مشتریان بینالمللی از طریق شرکت در نمایشگاه های بین المللی، ارتباط گرفتن با رایزنان، بازرگانان و اتاق های بازرگانی سراسر کشور امکان پذیر می باشد.
توجه کنید قبل از هر اقدام برای خرید زعفران و بسته بندی شناخت بازار جهانی، یافتن بازار بین المللی و تدوین برنامه ای مشخص برای بازاریابی بین المللی اهمیت بسزایی دارد.
کشوری که برای صادرات زعفران انتخاب میکنید بسیار مهم است؛ زیرا هر کشور مصرف مخصوص خودش را دارد. مثلاً عراق نیز مانند ایران از رنگ و عطر زعفران استفاده میکند، کشور ترکیه بیشتر برای توریست هایی که هر سال دارد زعفران خریداری می کند، کشور اروپایی بیشتر در مصارف دارویی از زعفران استفاده میکنند.
بنابراین انتخاب کشور مناسب برای صادرات زعفران امر مهمی است که در نوع بندی زعفران نیز تاثیر زیادی دارد.
در انتخاب کشور مسائل مهمی از جمله : مسافت میان دو کشور، بازاریابی صحیح و شناخت بازارهای کشور مقصد نیز از عوامل مهمی هستند که باید به آنها پرداخته شود.
در یک مقاله جداگانه به صورت کامل در مورد کشورهایی که مقصد صادرات زعفران هستند صحبت کردهایم.
این انتخاب شماست که با بررسیهای انجام داده تصمیم بگیرید خواهان این هستید که خودتان زعفران را کشت کرده و اقدام به صادرات کنید یا کشاورزانی را هدایت کرده به سمت پرورش زعفران با کیفیت و از زعفران آنها برای صادرات استفاده کنید.
توجه کنید که در هر دو مورد بهترین نوع زعفران برای صادرات به کشور مد نظر و بهترین کیفیت زعفران را ارائه دهید.
زعفران شما برای صادرات حتماً تحت کنترل و آنالیز قرار می گیرد. پس توجه کنید که تولید یا خرید زعفران با کیفیت مسئله مهمی است. مرحله ی خشک کردن بسیار در حفظ کیفیت زعفران اهمیت دارد اگر خودتان تولید کننده هستید با استفاده از خشک کن زعفران ( قیمت دستگاه زعفران خشک کن ) می توانید درجه کیفی بالاتری از زعفران را ارائه دهید.
موضوع بعدی بسته بندی با کیفیت و زیبا برای زعفران است. بسته بندی برای رقابت با بازارهای بین المللی و برای جذب مشتری بسیار با اهمیت است. بسته بندی که شما انتخاب می کنید باید تاثیر گذار، جلب کننده و متناسب با بازاری باشد که قصد فعالیت در آن را دارید.
مثلا اروپایی ها بیشتر ظروف فلزی را برای بسته بندی می پسندند زیرا می توانند بعد از تمام شدن زعفران از آن استفاده کنند، اما اگر بازار عربستان مدنظر شما است باید از ظروف کریستال استفاده کنید.
اساسی ترین عامل موفقیت بسته بندی و تبلیغات مناسب است.
مجوزهای ضروری برای صادرات زعفران شامل:
کارت بازرگانی
اظهار نامه مالیاتی
مجوز صدور
مجوز بهداشت
گواهی استاندارد می باشد.
ثبت محصول در گمرک ایران
بعد از اخذ مجوزها لازم و ضروری است که محصول زعفران خود را در گمرک ثبت کنید.
برای این منظور باید اظهارنامه مالیاتی که شامل:
مشخصات فرد اظهار کننده کالا
مشخصات فرد صادر کننده کالا
مشخصات مشتری
اطلاعات کشور مبدا
اطلاعات کشور مقصد
مشخصات وسیله حمل و نقل
مبدا بارگیری
نحوه معامله
مشخصات کالا
تعداد بسته ها
نوع و مقدار وزن هر بسته
علامت وزن روی بسته ها
تمام اقلامی که صادراتی
هزینه های گمرک
اسم گمرکی ثبت کننده کالا
نوشته شده است. در نهایت اظهارنامه مالیاتی شما به اضافه مدارک شما جهت احراز هویت گمرک برده میشود.
صحت مدارک داده شده برای احراز هویت صادرکننده بررسی میشود. در این مرحله اسناد و مدارکی که به گمرک تسلیم کردهاید از لحاظ صحیح بودن مندرجات و تعرفه زعفران، ارزش اظهار شده کالای صادراتی با اسناد و صلاحیت صادر کننده بررسی می شود.
ارزیابی محصول صادراتی شما برای صدور اظهارنامه انجام میشود با اطلاعات داده شده محصول شما مقایسه می شود در صورت تطابق مهر و امضای اظهارنامه را انجام می دهند.
یک نسخه در گمرک ثبت می شود و یک نسخه هم به شما داده می شود. بعد از ترخیص زعفران این اظهارنامه به همراه بار نامه به مقصد فرستاده می شود.
کارت بازرگانی توسط اتاق بازرگانی و وزارت صنعت و معدن صادر می شود و باید به تایید وزارت بازرگانی برسد. کارت بازرگانی صادرات در واقع سندی است که با آن شخص متقاضی صادرات و اشخاص حقوقی می توانند امور تجاری را انجام دهند.
مرحله بعدی صادرات زعفران از بستهبندی قیمتگذاری زعفران میباشد؛ برای یافتن قیمت مناسب محصول از کمیسیون نرخ گذاری استفاده کنید و نرخ مناسبی برای زعفران خود پیدا کنید.
برای قیمت گذاری زعفران ( استعلام قیمت زعفران ) باید استراتژی درستی چیده شود که در نهایت به ضرر شما تمام نشود و بتوانید سود خوبی از صادرات به دست بیارید.
در استراتژی قیمت گذاری باید روش پرداخت و شرایط فروش در نظر گرفته و قیمتی را روی محصولات خود بگذارید که همه هزینههای شما را در بر بگیرد.از جمله هزینه هایی که باید به آن دقت کنید:
بها و ارزش زعفران صادراتی
هزینهبیمه
هزینه بسته بندی
هزینه حمل و نقل
هزینه افتتاح حساب برای نقل و انتقال پول
هزینه استفاده از امتیاز نقش
هزینه گرفتن علامت بازرگانی می باشد
اگر اولین بار است که برای صادرات زعفران اقدام می کنید پیشنهاد ما در دهکده موفقیت این است که حتماً با کسانی که مشاور بازرگانی هستند یا شرکت های صادراتی، گفتوگویی داشته باشید و از تجربیات آنها استفاده کنید.
تعیین تعرفه صادرات برعهده وزارت صنعت و معدن و تجارت می باشد. وزارت صنعت و معدن و تجارت در جهت اصلاح بازار تعرفه صادرات را گاهی صفر در نظر میگیرد، گاهی برای تشویق و تجارت بیشتر مزایایی را برای تاجران و بازرگانان زعفران در نظر میگیرد و گاهی سعی در ممنوع کردن صادرات دارد. همه این اقدامات برای اصلاح بازار داخلی می باشد.
زعفران باید مجوز وزارت بهداشت، وزارت کشاورزی و وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد را بگیرد.
در سازمان ملی استاندارد باید آنالیز کیفیت انجام شود و طبق استانداردهای ایران محصول سنجیده شود. آنالیز کیفیت به وسیله تجهیزات آزمایشگاهی فوق العاده که در این سازمان وجود دارد انجام می پذیرد تا زعفرانی که برای صادرات بازارهای جهانی میرود بهترین کیفیت را داشته باشد آنالیز کیفیت زعفران هم برای بازارهای داخلی و هم برای بازارهای خارجی انجام میشود
آنالیزی کیفیت بررسی پارامترهای زیر انجام می شود:
رطوبت زعفران
وجود کپک و حشرات
وجود بقایای گل و گیاه
هرگونه مواد خارجی
طعم زعفران
رنگ زعفران
بوی زعفران
بسته بندی استاندارد و غیر قابل نفوذ
وجود هرگونه ناخالصی
میزان مایکوتوکسین موجود در زعفران
بیمه یکی از مسائل مهم برای صادرات است. حتما از بیمه صادرات استفاده کنید تا اگر اتفاقی ناگوار برای بار ارسالی شما افتاد دچار ضرر و خسارت نشوید. بیمه صادراتی معمولاً با انیکوترمز صورت می گیرد انجام بیمه از وظایف فروشنده می باشد.
طبق قوانین خارج کردن زعفران همراه مسافر مانعی ندارد و هر مسافر می تواند ۱۰۰ گرم زعفران را با خود ببرد.
البته اگر بیش از این مقدار همراه خود داشته باشد نیاز به کارت بازرگانی دارد چون جنبه تجاری پیدا میکند.
اگر برداشت زعفران را به انجام ندهید، کیفیت کلاله های آن با برخورد آفتاب به آن کاهش پیدا می کند. همچنین موجب چسبیدن گرده های گل به کلاله زعفران میشود و از قدرت رنگ دهی و بازهم کیفیت آن می کاهد.
حتماً از خشک کردن زعفران اطلاعات کافی را داشته باشید. در گذشته از روشهای سنتی استفاده می شده که موجب افزایش بروز قارچ و کپک در زعفران میشد.
امروزه با تجهیزات و دستگاه های خشک کن اقدام به خشک کردن زعفران می کنند. دقت کنید که اگر زعفران به خوبی خشک نشود موجب کپک زدگی و کاهش کیفیت و اگر بیش از حد خشک شود موجب تیره شدن رنگ کلاله و از دست دادن خواص زعفران می شود.
نگهداری زعفران در انبار را به شیوه ی درست و مناسب انجام دهید. نور و رطوبت دو عامل مهم از بین برنده ی کیفیت زعفران می باشند.
تعیین کیفیت زعفران بر عهده موسسه استاندارد ایران می باشد. موسسه استاندارد ایران عضو سازمان بین المللی استاندارد iso می باشد که که وظیفه صدور گواهینامه اصالت و استاندارد رو برای کالاهای صادراتی و وارداتی دارد.
برای اینکه صادرات از خود خوبی برای شما برخوردار باشد حتماً طولانی مدت کارکنید.
کشورهای مناسب برای صادرات را انتخاب کنید.
روش های قوی بازاریابی بین المللی را انجام دهید.
قوانین کشورهای صادرکننده و واردکننده زعفران را به خوبی بشناسید.
اکثرا خریداران برای خرید محصول شما نمونه محصول از شما میگیرد توجه کنید که کیفیت محصول شما برای فرستادن نمونه، بالا باشد و همینطور محصول صادراتی با نمونه محصولتان مطابقت داشته باشد و در طول صادرات همواره کیفیت کالای خود را حفظ کنید تا موجب از دست رفتن بازار صادراتی شما نشود.
در نمایشگاههای مرتبط با زعفران و واردات زعفران در کشورهای مقصد شرکت کنید.
حتماً کالای خود را بیمه کنید.
مراحل عقد قرارداد خود را حتماً به صورت قانونی انجام دهید.
خدمات بیمه و حمل و نقل و گمرک اهمیت زیادی دارند، حتماً از یک وکیل یا شخص حقوقی برای انجام این کار کمک بگیرید.
برای ورود به بازار صادرات حتما آموزش ببینید، اتاق های بازرگانی مراکز استان ها آموزش هایی در رابطه با صادرات کالا دارند.
سعی کنید قبل از بستن قرارداد در مورد فرد خریدار تحقیقات لازم را انجام دهید.
لازم نیست حتما برای صادرات از مقادیر بالا استفاده کنید.
رقیب های بین المللی خود را بشناسید.
هم در مقصد و هم در مبدا مجوز های لازم را کسب کنید.
سعی کنید در کشور مقصد نمایندگی برای خود تاسیس کنید.
اقدام به برند سازی اصولی و درست در کشور مقصد انجام دهید.
دیدگاه های شما
با سلام خدمت دوستان،بنده کشاورز محصول زعفران هستم ،زعفران تولید بنده با توجه به کیفیت بسیار بالایی که دارد ۹۰٪ خریدارهای من زعفران رو برای اقوام در خارج از کشور خریداری میکنند، برای دوستانی که تمایل به همکاری دارند چه به صورت عمده یا حتی کمتر دعوت به همکاری میکنم،با تشکر از سایت دهکده
درود بر شما امیدوارم موفق باشید