مقالات   >   طرح توجیهی کاشت زعفران ( + دانلود رایگان pdf طرح توجیهی کشت زعفران در خاک )

طرح توجیهی کاشت زعفران ( + دانلود رایگان pdf طرح توجیهی کشت زعفران در خاک )

طرح توجیهی کشت زعفران

قبل از شروع هر نوع کسب و کاری هر چقدر هم که پر سود باشد لازم است از میزان هزینه ها، بازه سوددهی و همچنین سرمایه مورد نیاز برای شروع کار و ادامه ی آن اطلاع داشته باشیم.

استفاده از طرح توجیهی به شما کمک می‌کند تا تمامی هزینه ها و سود کسب و کاری که قصد شروع آن را دارید با یک نگاه رصد کنید.

کشت زعفران نیز از این قاعده مستثنا نیست ما همواره تاکید داریم که تمامی افرادی که قصد ورود به صنعت زعفران را دارند ابتدا آموزش ببینند و از هزینه ها و درآمد کشت زعفران به خوبی اطلاع پیدا کنند در این مقاله به بررسی طرح توجیهی کاشت زعفران و توضیح بخش های مختلف آن پرداخته ایم.

دانلود رایگان طرح توجیهی کشت زعفران

 طرح توجیهی کاشت زعفران شامل چه بخش هایی است؟

در یک طرح توجیهی شامل سه بخش اصلی بازار، بخش فنی و مالی مورد بررسی قرار میگیرد :

بازار : این بخش شرایط محصول زعفران را در بازار می سنجد و دو سوال کلی در این بخش مطرح می شود؛ ظرفیت بازار برای تولید چقدر است؟ چقدر تقاضا برای محصول زعفران در بازار وجود خواهد داشت؟

بخش فنی :  در این بخش دانش فنی در مورد کشت زعفران مورد بررسی می شود. ماشین آلات مورد نیاز برای کشت، سم و کودهای لازم و تعداد نیروی لازم با توجه به سطح زیر کشت در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد.

بخش مالی : این بخش از قسمت های سرمایه ثابت و سرمایه در گردش تشکیل شده است .

 

مجوزهای لازم در طرح توجیهی کشت زعفران

در اولین قسمت از طرح توجیهی لازم است که پیگیری های لازم را برای اخذ مجوزهای راه اندازی کسب و کار زعفران نمایید. خوشبختانه در حال حاظر کشت زعفران به صورت سنتی نیاز به گرفتن هیچ مجوزی ندارد.

 

بخش اول : بازار

قسمت اولی که در طرح توجیهی زعفران لازم است تکمیل کنید؛ در بخش بازار عواملی چون کمبود ها، میزان عرضه و تقاضا، مشخصات محصول و بازار هدف بررسی می شود. هدف از تولید محصولات مختلف ارائه ی محصولی مطابق با میل مصرف کننده می باشد به همین دلیل باید بازار مورد نظر شما اعم از بازاهای اینترنتی، فروشگاه یا بازار محلی به دقت بررسی شود.

زعفران در حوزه گیاهان دارویی می باشد و بازار هدف آن نیز بسته به نوع کارکرد می تواند خرده فروشی یا عمده فروشی باشد. ولی به صورت عمومی در همه بازار ها می تواند عرضه شود.

در این بخش باید تصمیم گیری نمایید که محصول تولید شده شما چگونه عرضه می شود و قرار است چه مناطقی از نظر جغرافیایی و در چه بازاری ارائه شود. اگر برای اخذ وام نیاز به طرح توجیهی دارید باید توجه کنید که کشت زعفران در بیشتر مناطق و استانها به دلیل کم آبی در اولویت های کشت می باشد بنابراین موضوع را در طرح توجیهی زعفران که برای بانک نوشته می شود اعلام نمایید. در واقع در این بخش درآمد کشت و یا سود بسته بندی زعفران تولیدی خود را محاسبه می کنید.

 

بخش دوم : دانش فنی

تنها مجوزی که در کشت زعفران برای اخذ وام مورد نیاز است گواهی گذراندن دوره ی آموزشی کشت زعفران می باشد که با گذراندن یک دوره ی آموزشی می توانید این بخش را تکمیل کنید. برای نوشتن طرح توجیهی و کشت موفقیت آمیز زعفران لازم است اصول فنی کار و نیازهای آن را ببینید و بتوانید پیش بینی کنید.

با توجه به سطح زیر کشت که مدنظر شما برای تولید است باید مشخص شود چه تعداد کارگر مورد نیاز است؟ چه کودهایی و در چه مراحلی مورد نیاز است؟ و نیاز است روش های مقابله با سرمازدگی، آفات و بیماری ها را به خوبی بدانید.

 

صفر تا صد مراحل تولید زعفران ارگانیک را در مقالات دیگر ما بخوانید.

 

طرح توجیهی کشت

 

بخش سوم : بخش مالی

میزان تولید سالانه

میزان تولید محصول زعفران باید پیش از کشت تخمین زده شود. میزان تولید سالانه زعفران در سال های مختلف متفاوت می باشد. سود دهی زعفران از سال دوم آغاز میشود و در سال اول از یک تن زعفران میزان 1 کیلو گرم زعفران خشک شده به دست می‌آید که با توجه به وزن با توجه به قیمت روز زعفران و نوع زعفران، قیمت آن متفاوت می باشد.

 

بررسی مالی طرح توجیهی زعفران

در بررسی های مالی کشت زعفران دو قسمت سرمایه ثابت و سرمایه در گردش وجود دارد.

سرمایه های ثابت شامل :
-سرمایه زمین
-ادوات کشاورزی
-پیاز زعفران
-هزینه آبیاری تهیه وسیله آبیاری قطره ای
-هزینه تهیه وسیله خشک کن
که پش از کشت و یا بعد از کشت خریداری میشود و خرید آنها تکرار نمی شود.

سرمایه های در گردش شامل :

هزینه آب اگر که قرار است آب خریداری شود
حقوق و دستمزد نیروی انسانی (کشت زعفران در یک هکتار نیاز به دو تا سه نیروی کار دارد و برای سه نفر ایجاد اشتغال می کند که این سه نفر نیاز به آموزش مهارت ندارند. )
-هزینه کوددهی اولیه
-مراقبت های زعفران که شامل
-مبارزه با آفات
-مبارزه با بیماری ها
-مبارزه با موش و جوندگان
-هزینه برداشت زعفران
-هزینه وجین
-هزینه محلول پاشی ها
-هزینه آب و برق
-سوخت ادوات کشاورزی

در نهایت با کسر هزینه سرمایه ثابت و سرمایه در گردش از میزان زعفران برداشت شده با قیمت تخمینی زعفران میزان سود حاصل از کشت زعفران به دست می آید.

البته این نکته را به خاطر داشته باشید که میزان برداشت زعفران در سال های مختلف متفاوت و به صورت صعودی می باشد در کنار های برداشت و سود حاصل از فروش زعفران، سود فروش پیاز های زعفران نیز که در خاک تکثیر می شوند قابل توجه می باشد.

میزان سوددهی حاصل از کشت زعفران به میزان زیادی بستگی به نوع نگهداری از زعفران ها و در مرحله بعدی نوع زعفران فرآوری شده دارد.

اگر بتوانید با تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز برای خشک کردن، زعفران های تولیدی را به صورت خشک شده به فروش برسانید قطعاً سود قابل ملاحظه تری نسبت به فروش عمده از کشت زعفران به دست خواهید آورد.

راه اندازی کسب و کار با 50 میلیون را در مقاله ی دیگری به این موضوع پرداخته ایم.

نکات :

بازه ی اقتصادی کشت زعفران از سال دوم تا سال هفتم می باشد.
پیاز های زعفران هر سال تکثیر شده و هر پیاز به ۲ تا ۳ پیاز زعفران تبدیل می شوند و به این ترتیب سرمایه اولیه کشت زعفران که پیاز است در طول چند سال به چند برابر تبدیل می شود.
میزان برداشت زعفران از هر هکتار در سال اول یعنی چند ماه بعد از کشت حدوداً یک کیلوگرم می باشد.

    دیدگاه های شما

  1. علیرضا گفت:

    سلام با طرح توجیهی زعفران میشه وام گرفت؟

  2. نازی گفت:

    سلام وام‌میدن با طرح توجیهی زعفران که گذاشتید؟

    • علیرضا صادقی زاده گفت:

      سلا این طرح توجیهی کشت زعفران فقط نمونه هست برای طرح توجیهی کامل و وام دوره شرکت کنید

  3. عباس گفت:

    سلام این طرح توجیهی کجاها به کار میاد ؟

    • علیرضا صادقی زاده گفت:

      سلام برای گرفتن وام برای راه اندازی گلخانه زعفران یا وام خرید پیاز زعفران میتونید از طرح توجیهی استفاده کنید

  4. تنها گفت:

    سلام طرح توجیهی رو همه میتونن استفاده کنن. برای همه قشر مناسبه الان برم هر بانکی بگم میخوام زعفران بکارم اینم طرح توجیهش وام میخوام بهم وام میدن. اگه میشه بگین کدوم بانکا وام میدن

  5. اسکندر مزرعه فرد گفت:

    سلام.پیاز زعفران در یکی از زمینهای کشاورزی پارسال کاشتم رشد کرد ولی محصولی نداد.
    علت چیه ای؟
    ممونم جواب بدید.
    سوسنگرد- دشت آزادگان خوزستان