مقالات   >   بهترین کشور برای صادرات زعفران کدامند؟ + بیشترین صادرات زعفران به کدام کشور است؟ )

بهترین کشور برای صادرات زعفران کدامند؟ + بیشترین صادرات زعفران به کدام کشور است؟ )

زعفران به کدام کشورها صادر میشود

سالانه ۳۳۰ تن زعفران در بازار جهانی مبادله میشود که ارزش آن حدوداً مقدار ۸ میلیارد دلار است. ۳۱۰ تن از این مقدار را ایران تولید میکند اما فقط ۴۰۰ میلیون دلار سهم صادرات ایران است!

علاوه بر ایران، کشورهایی مانند افغانستان، ایتالیا، هند، کانادا، آمریکا، آفریقای مرکزی، مصر، چین، آلمان، ترکیه، مکزیک و فرانسه نیز زعفران را تولید می‌کنند اما مقادیر تولیدی در این کشورها هرگز زیاد نبوده و از کیفیت پایینی نیز برخوردار است.

مشکلات فراوانی این موضوع را پدید آورده اند از جمله صادرات چمدانی زعفران و یا صادرات به صورت فله به کشورهایی که خودشان تولید زعفران ندارند یا میزان تولید آنها بسیار کم است بنابراین خواهان زعفران ایران هستند اما صادر کننده زعفران شناخته می‌شوند‌.

نبود کارگاه های بسته بندی زعفران و عدم شناخت از بازارهای جهانی و شیوه درست بازاریابی در این بازارها مانع از صادرات زعفران به صورت بسته بندی و با نام ایران به دیگر کشورها شده است.

در این مقاله در مورد کشورهای واردکننده زعفران ایران صحبت شده و به راهنمایی صادر کنندگان برای انتخاب بهترین کشور هدف صادرات زعفران پرداخته ایم.

بیشترین صادرات زعفران به کدام کشور است؟

زعفران ایران به کشورهایی مانند کویت، قطر، امارات، عمان، ژاپن، هنگ کنگ، سنگاپور، هند، سوئیس، نروژ، ایتالیا، آلمان، فرانسه، آمریکا، هلند، ترکیه، فنلاند و چند کشور دیگر صادر می‌شود.

از بین کشورهای مقصد صادرات زعفران، اسپانیا و امارات واردات زعفران را به صورت فله و بدون بسته‌بندی های خرده انجام می دهند. در واقع کاری که این کشورها می کنند این است که زعفران فله را از ایران تهیه کرده در بسته بندی های شکیل و زیبا بسته‌بندی می‌کنند و به نام کشور و برند خود به فروش می‌رساند.

با اینکه اسپانیا سهم خیلی کمی در تولید زعفران دارد اما زعفرانی که به نام این کشور فروخته می شود، شناخته شده تر از زعفران ایران میباشد! راهکار اینکار راه اندازی کارگاه فرآوری می باشد. اینکار خیلی دشوار نیست و تجهیزات زیادی نیز نیاز ندارد. کشاورز می تواند با تهیه دستگاه زعفران خشک کن و بسته بندی زعفران های خشک شده اقدام به برندسازی و کسب سود بیشتر از این راه کنند.

آمار صادرات زعفران به هر کشور را در سال ۹۹ اینجا ببینید.

بهترین کشور برای صادرات زعفران از ایران کدامند؟

پیش از انتخاب کشور توصیه ی اکید ما این است که تا با مراحل صادرات زعفران آشنایی پیدا نکردید اقدام برای انتخاب کشور نکنید. انتخاب کشور برای صادرات زعفران در آن جایی اهمیت دارد که هر کشور با توجه به استفاده ای که از زعفران دارد نوع مختلف از زعفران را خریداری می کند.

عموما از نظر تاجران بهترین کشور برای صادرات زعفران کشوری است که اقیانوس آبی باشد! یعنی ضائقه ی مردم آن کشور زعفران را بپذیرد اما رقبای کمتری، آن کشور را برای صادرات زعفران انتخاب کرده باشند.

نوع بسته بندی مورد نیاز برای صادرات نیز با اهمیت است و تمایل مردم به بسته بندی ها بسیار متفاوت است. مثلاً مردم اروپا بیشتر به فکر محیط زیست هستند؛ بنابراین بسته بندی هایی که در راستای حفظ محیط زیست باشند و بسته بندی های فلزی را بیشتر می پسندند.

از نظر نوع مصرف، کشور چین بیشتر برای مصارف دارویی از زعفران استفاده می‌کند بنابراین بیشتر از زعفران های با کیفیت سوپر نگین خرید می کند.

وضعیت اقتصادی مردم کشور مقصد صادرات زعفران هم مهم است. اگر بیشتر مردم کشور انتخابی شما وضعیت اقتصادی مناسبی نداشته باشند به دنبال زعفران هایی با قیمت مناسب تر هستند؛ بنابراین دسته بندی انواع زعفران صادراتی نیز متفاوت است.

برای انتخاب بهترین کشور در جهت صادرات باید اطلاعاتی از جمله :

>> مسافت بین ایران و کشور مقصد صادراتی چقدر است؟

>> اشنایی با زبان کشور مقصد یا وجود فردی که بتوانند در کشور مقصد بازاریابی محصول را انجام دهد.

>> دانستن این موضوع که چه مقدار از زعفران سالانه به این کشور وارد میشود؟

>> تا به حال صادرات زعفران به این کشور است انجام شده یا خیر؟

>> قوانین گمرک این کشور برای ورود زعفران به چه شکل است؟

>> چه مجوزهایی برای ورود زعفران به کشور مقصد زعفران نیاز هست؟

>> بازاریابی در این بازار به چه نحوی انجام می شود؟

>> مردم کشور مقصد صادرات زعفران بیشتر به چه شکل خرید زعفران را انجام میدهند؟ تمایل به بازارهای سنتی دارند یا بیشتر خرید خود را به صورت انلاین انجام می دهند؟ بیشتر از سایت ها استفاده می کنند یا از شبکه های اجتماعی؟

>> روابط تجاری ایران با کشور هدف برای صادرات زعفران چگونه است؟

>> واحد پول این کشور چیست و قیمت زعفران در کشور مقصد صادرات چقدر است؟

>> این چند مورد از عواملی هستند که باید به آنها توجه شود تا صادراتی سودمند انجام شود.

هزینه و میزان برداشت زعفران در گلخانه را در مقاله ی دیگر دهکده موفقیت بخوانید.

صادرات زعفران به کشورهای عربی

زعفران ایران به کدام کشورها صادر می شود

صادرات زعفران به عراق

مردم عراق نیز مانند کشور خودمان بیشتر به دلیل رنگ و بوی بی نظیر زعفران طرفدار آن هستند. مسافت عراق با ایران نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر است و همچنین عراق و ایران مرز گسترده‌ای دارند که گمرک های متعددی را در خود جای داده است.

قیمت فروش زعفران در عراق به دلار می‌باشد و بیشتر شهرهایی که از زعفران استفاده می‌کند شامل کردستان عراق، نجف کربلا و بغداد می باشد.

اگر کشور عراق مقصد صادرات زعفران شماست باید بدانید در ماه های صفر یا مراسم های مذهبی استفاده گسترده تری از زعفران دارند. علاوه بر گواهی بهداشت برای ورود زعفران به کشور عراق نیاز به گواهی تطبیق کالا با استانداردهای کشور عراق نیز است.

مدارکی که برای ورود زعفران به کشور عراق نیاز است باید هم به زبان انگلیسی و هم عربی ترجمه شده باشد.

برای ورود به بازار صادرات زعفران عراق باید شناخت خوبی از شهرهای آن داشته باشید به دلیل اینکه وضعیت مالی در شهرهای مختلف آن متفاوت می باشد. مثلا کردستان عراق توجه ویژه ای به کیفیت زعفران دارند اما در بعضی از شهرهای عراق که بازار خوبی برای زعفران دارند اما وضعیت مالی مردم چندان خوب نیست بنابراین بیشتر به صرفه اقتصادی زعفران توجه میکند.

معرفی خریدارای زعفران ایران

صادرات زعفران به عمان

زعفرانی که به عمان صادر می شود در صنایع دارویی و بهداشتی مورد استفاده قزرار می گیرد.

در واقع این کشور بیشتر به آنتی اکسیدان‌های موجود در زعفران توجه می‌کند بنابراین کیفیت زعفران برای آن در درجه اول قرار دارد.

واحد ارزی مبادله برای خرید و فروش در این کشور ریال است که ارزش آن از دلار نیز بالاتر است.

این کشور در تهیه غذا نیز از زعفران استفاده می کند مثلاً دسر مسقطی که در این کشور مصرف بالایی دارد توسط زعفران تهیه می شود.

صادرات زعفران به کشورهای عربی

صادرات زعفران به دبی

دبی نیز یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس است که در نزدیکی ایران قرار دارد و خرید و فروش زعفران در آنجا نیز به خوبی انجام می شود.

عموم افراد در دبی از وضعیت مالی خوبی برخوردارند بنابراین یکی از بهترین کشورهای مقصد صادرات زعفران می باشد.

سه  بازار مرشد، بازار کرامه و بازار دیره از بازارهای هستند که خرید و فروش زعفران در آنها انجام می‌شود.

کشورهای صادرکننده زعفران

صادرات زعفران به ترکیه

ترکیه از کشورهای نزدیک به مرز ایران است. از مزایای انتخاب ترکیه به عنوان کشور مقصد صادرات زعفران این است که جزو اتحادیه اروپا میباشد به علاوه برای ورود به ترکیه نیاز به ویزا نیست بنابراین یکی از کشورهای هدف برای صادرات، ترکیه است.

مصرف زعفران بین مردم ترکیه زیاد مرسوم نیست اما در غذاهای مختلفی که در رستوران های ترکی، هندی، عربی و ایرانی این کشور سرو میشود از زعفران استفاده می‌کنند.

این کشور بیشتر برای توریست هایی که از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای گردش به ترکیه رفته اند و زعفران خریداری می کنند یک بازار بزرگ به وجود آورده است.

استفاده ی دیگری که ترکیه از زعفران می کند برای صادرات به کشورهای اروپایی از آن استفاده می کند.

قیمت فروش زعفران در این کشور به دلار است. در این کشور برای خرید زعفران بیشتر به بسته‌بندی آن توجه می‌کنند. گرفتن اجازه ورود زعفران به کشور ترکیه  علاوه بر گواهی بهداشت نیاز به مجوز های دیگری نیز دارد.

کاپالی چارشی یکی از بازارهای قدیمی کشور ترکیه است که زعفران، زرشک و چای ایرانی در آن مبادله می‌شود.

کشورهای هدف صادرات زعفران

صادرات زعفران به اسپانیا

اسپانیا زعفران فله ایران را به قیمت خیلی پایین تر در بسته بندی های ۵۰۰ تا ۱ کیلوگرم خریداری می کند سپس آنها را به صورت خرده بسته بندی کرده و به کشورهای اروپایی ارسال می کند! سود فراوانی هر ساله از طریق فروش زعفران ایرانی به تاجران اسپانیایی می رسد.

درآخر :

بسیاری از افراد بعد از  کشت زعفران  تصمیم به صادرات آن می گیرند توجه کنید صادرات مسئله ی مهمی است ابتدا باید به خوبی با مراحل صادرات آشنایی داشته باشید.بعد از این که شهر و کشور مورد نظر را انتخاب کردید باید به خوبی از بازار این کشور اطلاعات کسب کنید، بسته بندی زعفران را مطابق با نیازهای این بازار ارائه دهید و در نهایت شروع به بازاریابی در این بازارها نمایید.

بازاریابی زعفران نیز مقوله بسیار مهمی است اگر شما تمام کار های ممکن را از قبیل بسته بندی انتخاب شهر و بررسی بازار انجام دهید اما نتوانید بازاریابی درستی انجام بدید در نهایت تمام زحمات خود را سوخت کردید.

    دیدگاه های شما

  1. Saeed گفت:

    سلام و درود واقعا عالی بود از بابت زحماتتون صمیمانه سپاسگزارم

  2. سیاوش گفت:

    بسیار متین و راهگشا.
    سپاس فراوان بابت تهیه مطالب مفید شما

  3. سیاوش گفت:

    دوستان یه راهنمایی کنید.
    با ۱۰۰ تومن میشه وارد این کار شد؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما بستگی به کشوری که انتخاب می کنید نوع بسته بندی و خیلی چیزای دیگه داره

  4. نوید بذرکار گفت:

    در ترکیه نمیشه فروخت لطفا اطلاعات اشتباه به مردم ندید

    • معصومه مزدکی گفت:

      چرا در ترکیه نمیشه فروخت؟ اگر تجربه ای دارید به اشتراک بگذارید تا با هم بررسیش کنیم و اطلاعات درست در اختیار مردم قرار بگیره

  5. عرفان گفت:

    سلام صادرات زعفران به عمان بهتر جواب میده یا امارات و اینکه اگر در عمان شرکت بسته بندی زعفران ثبت کنید بهتر است یا در ایران

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما، برای صادرات باید جامع هدف رو مشخص کنید، و بعد از دسته بندی مشتریان میزان مصرف مشتریان رو مورد سنجش قرار بدین. برای صادرات بستگی به نوع بیزینس مدلی که تعریف کردین میتونید در هر دو کشور، یا فقط در یک کشور شرکت ثبت کنید

  6. زهیر گفت:

    سلام دوستان،شرایط ارسال زعفران به ترکیه به چه صورته،لطفاً راهنمایی بفرمایید تا چند گرم میشه ارسال کرد

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما اگر بخواید صادرات چمدانی انجام بدید تا ۵۰ گرم میتونید ارسال کنید

  7. natanael گفت:

    عالی و مفید بود . ولی چرا اینقدر احمقن و با بسته بندی مناسب نمیفروشن ادم حرصش میگیره

  8. عصمت الله خلیلی مومن گفت:

    به نظر کدام کشور فروش بیشتر هست

    • پشتیبان دهکده موفقیت گفت:

      درود بر شما اینکه به کدام کشور صادرات داشته باشید بستگی به استراتژی شما داره، اگر هدف فروش زعفران برای مصارف دارویی دارید قطعا می‌بایست با کشور های تولید کننده دارو ارتباط بگیرید و تبلیغاتتون هم در همین راستا انجام بشه مثل آلمان، بلژیک و… اگر هدفتون فروش زعفران جهت مصارف تغدیه ایِ پس باید به سراغ کشور هایی مثل هند و پاکستان و… که مصارف ادویه ای زیادی دارن برید و در همین راستا بسته بندی و تبلیغ داشته باشید

  9. ناشناس گفت:

    سلام من 2کیلو زعفران دارم میشه با هواپیما به کشورها عربی ببرم و کدوم کشور عربی بهتر میخره درضمن فله ای هست

    • پشتیبان دهکده موفقیت گفت:

      درود بر شما خیر نمی تونید صادرات چمدونی زعفران 50 گرم مجاز است

  10. رضا گفت:

    سلام،ممنون از راهنمایی شما عزیزان
    اگر زعفران به صورت چمدانی ببرید باز نیاز به آزمایش و استاندارد و….. دارد؟ وچنانچه بخواهی مثلا در اسپانیا، ایتالیا بفروشی ،میخرند؟
    با تشکر از شما

    • پشتیبان دهکده موفقیت گفت:

      درود بر شما، حداکثر میزان زعفران خروجی با بار چمدانی ۵۰ گرم است عزیز، این انتخاب شخص هست که از شما بخرد یا خیر❤️

  11. ناشناس گفت:

    سلام وقت بخیر
    در ۲ کشور عمان و امارات در سفر توریستی برای فروش چمدانی که ۵۰ گرم هست به کجاها و کدوم بازار میتونیم مراجعه کرده و بفروشیم؟

    • پشتیبان دهکده موفقیت گفت:

      درود بر شما اصولا بدون جواز و بسته بندی شانس فروش بسیار کمه، چرا که اکثر مردم ترجيح میدن از فروشگاه های معتبر خرید کنند

  12. محمد جواد گفت:

    سلام وقت بخیر. ما مشهد هستیم و میتونیم سوپر نگین زعفران با بهترین کیفیت تهیه کنیم ، میخواستم نظرتون رو راجبه بازار زعفران در روسیه بدونم . ممنونم

    • پشتیبان دهکده موفقیت گفت:

      درود بر شما، اگر میتونید صادر کنید بازارهای فعال و مناسبی داره

  13. هانی گفت:

    سلام
    راجب صادرات زعفران به کشورهای آفریقایی مثل لیبی و مصر ،ارسالش به چه صورت هست
    آیا با پست هوایی ممکنه.

  14. محمد مجنونی گفت:

    من رو راهنمایی کنین لطفا کشوری مثل نروژ خواهان زعفران ایران هستش؟

    • علیرضا صادقی زاده گفت:

      درود بله ولی با چه بازار هدفی مصرفی پخت و پز یا دارویی