مقالات   >   آشنایی با اندام های مختلف زعفران

آشنایی با اندام های مختلف زعفران

اندام های مختلف زعفران

برای اینکه بتونین یک گیاه رو به خوبی پرورش بدین لازمه که اندام های مختلف اندام آن را به خوبی بشناسید. توی این مقاله قصد داریم شما را با اندام های مختلف زعفران آشنا کنیم.

ورود به صفحه آموزش کشت زعفران در خاک

هر سوالی در مورد دوره ی آموزش کشت زعفران دارید فرم زیر را تکمیل کنید.

نام و نام خانوادگی(ضروری)
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

گیاه زعفران از چه اندام هایی تشکیل شده ؟

زعفران مانند هر گیاه دیگری از اندام ها و قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. که از انتها به ابتدا به بررسی اندام های مختلف زعفران میپردازیم:

  ریشه (root):

قسمت اعظمی از تغذیه پیاز زعفران به عهده ریشه است. پیاز زعفران از طریق ریشه مواد ریز مغذی و مواد آلی را از خاک جذب کرده و در اختیار اندام های زعفران قرار می دهد. هرچه طول ریشه پیاز زعفران بزرگتر و بلند تر باشد، پیاز مواد بیشتری را جذب کرده و به واسطه تغذیه بهتر از نظر وزن و اندازه درشت تر خواهد شد.

  پیاز زعفران(crom):

زعفران کارها، از پیاز زعفران با عنوان “بنه” یاد می کنند. طول پیاز زعفران ۳ تا ۵ سانتیمتر است و دارای پوشینه های قهوه ای جهت حفاظت پیاز زعفران می باشد. پیاز زعفران عقیم است و از پیاز مادر، پیاز های دختر (cromel) تکثیر می شوند.

برای تکثیر پیاز زعفران، جوانه هایی بر روی پیاز اولیه که به آن پیاز مادر می گویند، ظاهر می شود. این جوانه ها رشد می کنند و پیازهای کوچک و جدیدی را ایجاد می کنند که پیاز دختری گفته می شود.

بعد از رشد کامل پیازهای دختری، فقط یک طوقه از پیاز مادر باقی می ماند. در این مرحله می توان پیازهای دختری را از هم جدا نمود و کشت کرد. همچنین تکثیر پیاز زعفران علاوه بر فروش زعفران یک شیوه درامدزایی هم هست. با استفاده از یک  کودهای مخصوص زعفران مناسب می شود پیاز های زعفران را به خوبی تکثیر کرد.

میدونی درآمد کشت زعفران در سال چقدره؟ درآمد کشت زعفران درهزار متر و یک هکتار

  برگ(leaves) :

یک پیاز زعفران، شش تا نه برگ دارد. یکی از اندام های زعفران، برگ های پیاز زعفران در دسته برگ های سوزنی شکل قرار می گیرند، به رنگ سبز هستند و شباهت زیادی به علف های بلند دارند. طول این برگ ها گاهی به ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر هم می رسد. هرچه ریشه در تقویت پیاز بهتر عمل کند، اندازه برگ‌ها نیز بلندتر خواهد بود.

معرفی اندام های زعفران

 

  مادگی(pistil) :

قسمت مرکزی گل که شامل تخمدان های غده ای شکل است، مادگی نام دارد. مادگی زعفران نقش رحم در بدن مادر را ایفا می کند. خامه و کلاله زعفران از مادگی رشد کرده و از آن بیرون می آید.

  گل و گلبرگ(petals) :

هر پیاز زعفران ۱ تا ۳ گل به رنگ بنفش می دهد و هر گل دارای ۶ تا ۹ گلبرگ

است. طول عمر گل های زعفران بسیار کم است و در شرایط مساعد دمایی حداکثر ۳ تا ۴ روز تازگی خواهند داشت.

  پرچم(stamen/etamines) :

قسمت زرد رنگی که در وسط گل می‌روید و در کنار کلاله است. از پرچم زعفران اصولاً در صنعت رنگرزی استفاده می شود یا برای استفاده از رنگ زرد در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

  کلاله(stigmate)  :

کلاله از دو بخش قرمز و سفید چسبیده به یکدیگر به وجود آمده است.

قسمتی از گل زعفران که قرمز رنگ است، مردم به عنوان زعفران از آن یاد میکنند؛ قسمت تجاری گیاه زعفران کلاله است. کلاله به رنگ قرمز به طول ۲۳ سانتیمتر می‌روید. هر کلاله سه شاخه دارد و در موارد نادر کلاله هایی با ۴ یا ۵ شاخه هم‌ دیده می‌شود.

بخش سفید رنگ دقیقا خواص بخش قرمز کلاله را دارد ولی رنگ آن سفید است، به ریشه زعفران معروف است و خواص فوق العاده ای دارد. ما در دهکده موفقیت یک مقاله در مورد خواص ریشه زعفران داریم که میتوانید آن را مطالعه کنید. به علاوه می توانیدبرای خرید ریشه زعفران از سایت دهکده موفقیت اقدام کنید.