مقالات   >   طرز کاشت زعفران در باغچه (چگونه بین درختان باغ زعفران کشت کنم؟)

طرز کاشت زعفران در باغچه (چگونه بین درختان باغ زعفران کشت کنم؟)

طرز کاشت زعفران در باغچه

حتماً شنیده‌اید که کاشت زعفران در باغچه و باغ هم انجام می شود اما این موضوع در مورد تمام باغات و برای تمام درختان قابل انجام نیست. زعفران در فصل تابستان برعکس اکثر گیاهان در خواب است. درست در این فصل که تمام گیاهان فعال هستند و نیاز به آبیاری دارند رسیدن رطوبت به بنه زعفران موجب می شود ایجاد بیماری قارچ و یا کنه در آن می شود که می تواند پیازها را از بین برده و باعث کاهش عمکلرد زعفران شود.

از طرف دیگر شاخه و برگ های درخت مانع از رسیدن نور به ساقه زعفران خواهند شد و بنابراین گلدهی اتفاق نخواهد افتاد. حال سوالی که در این مرحله مطرح می شود آن است که آیا می توان زعفران را در بین درختان کشت کرد؟ 

پاسخ این سوال بله هست. امکان کاشت زعفران در باغچه وجود دارد اما باید به چند نکته توجه کنید. در این مقاله اطلاعات کامل را در مورد طرز کاشت پیاز زعفران در باغچه گفته ایم.

 

طرز کاشت زعفران در باغچه چگونه است؟

 

 

 

قبل از هر چیزی باید بدانید که زعفران به نور مستقیم خورشید نیاز دارد و درختان باغ شما نباید بر روی زعفران‌ها سایه ایجاد کند. نکته مهم دیگر در مورد کاشت زعفران بین درختان توجه به میزان آبیاری درختان یا نهال‌های شما می‌باشد، گرما و رطوبت به طور هم‌ زمان دو عامل تشدید کننده بیماری‌های کنه و قارچ در پیاز زعفران است.

پس اگر در تابستان و فصل گرما که درختان نیاز آبی بیشتری دارند به پیاز زعفران آب برسد با بیماری شدید کنه و قارچ مواجه شده و از بین می‌رود. یکی از روش های کشت، کاشت زعفران در خانه می باشد. برای اطلاع از نحوه ی آن به مقاله ی دیگری از دهکده موفقیت مرعه کنید.

 

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران در باغچه

طرز کاشت پیاز  زعفران در باغچه

زمان کاشت زعفران در مناطق مختلف متفاوت است اما به طور کلی از اواخر خرداد ماه تا اواخر شهریورماه که پیاز زعفران در خواب است می توان عملیات کاشت را انجام داد.

 

 زعفران در بین چه درختانی و چه باغاتی می‌توان کشت کرد؟

درختان شما باید جوان باشند، یعنی نهال باشند تا سایه بر روی پیاز زعفران نیفتد. فاصله بین آنها باید بیش از ۳ متر باشد تا با رعایت فاصله یک متر از درخت بتوان از یک متر میانی که باقی می‌ماند برای کاشت در باغ و باغچه استفاده کرد.

بهتر است یک متر میانی شما برای کشت زعفران بین در ختان به‌ صورت پشته باشد و میزان خاک آن بیشتر باشد تا از آبرسانی اضافه به پیاز زعفران جلوگیری شود. میزان رشد ریشه نهال‌های شما باید در هر ماه چک شود چرا که نهالی همچون پسته دارای ریشه‌های وسیعی است و بایستی قبل از رسیدن ریشه به پیازهای زعفران، آنها را خارج کنید.

در سال‌های بعد که ریشه نهال‌ها رشد کردند می‌توانید پیازها را به درون سبد انتقال دهید و از کشت سبدی استفاده کنید. در باغاتی که فاصله بین درختان آنها بیش از ۳ متر است : زرشک، بادام و پسته مناسب برای کشت زعفران در بین درختان می‌باشند، اما رعایت نکات ذکر شده در مورد آبیاری و میزان نور مورد نیاز پیاز زعفران را نباید فراموش کرد.  زعفران در مازندران نیز بین درختان صنوبر انجام می شود. البته که اینکار ریسک بالایی دارد اما موفقیت آمیز بوده است. نحوه کاشت زعفران در مازندران را در مقاله ی دیگری توضیح داده ایم.

کوددهی و رسیدگی پیاز زعفران با درختان باغات قطعاً متفاوت است و پیاز زعفران نیازهای خود را دارد.

 

دوره کشت خاکی زعفران  

هر سوالی در مورد دوره ی آموزشی کشت زعفران در خاک یا دوره آموزش کاشت زعفران در گلخانه داری با ما در میون بگذار!

نام و نام خانوادگی(ضروری)
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

 

طرز کاشت زعفران در باغچه چگونه است؟

خاک سبک (لومی) با قدرت زهکشی بالا و همچنین PH خنثی، برای کاشت زعفران بین درختان باغ و باغچه مناسب است. پس از مشخص کردن زمین به ازای هر مترمربع لازم است از 4 کیلوگرم کود دامی پوسیده و 10 گرم آمونیوم فسفات استفاده کنید.

می توانید از خاک برگ، کمپوست و مواد آلی دیگر هم استفاده کنید. دقت کنید که این مواد تغذیه گیاه در زمستان هستند. کودها را در زمین پخش کرده و زمین را بابیل تا عمق 30 سانتی متری شخم میزنیم.

بعد از یک هفته تا یک ماه شیار هایی به عمق 20  سانتی متر در زمین ایجاد می کنیم. پیازها را با کاربندازیوم و پروپارژیت ضدعفونی می کنیم که در مورد ضد عفونی کردن پیاز زعفران به طور کامل در مقاله ی دیگری توضیح داده ایم.

به ازای هر متر مربع نیاز به یک کیلوگرم پیاز زعفران دارید. پس از ضدعفونی آنها را به فاصله ی 5-7 سانتی متر در شیارها قرار می دهیم. در اوایل مهر ماه در مناطق سردسیر و در دهه سوم مهر در مناطق گرمسیر که تیج های زعفران در حدود 2 ساتی متر رشده کردند اولین آبیاری زعفران را انجام می دهیم. در این آبیاری از کودهای پتاس دار استفاده می شود.

طریقه کاشت زعفران در باغچه

یک هفته بعد از آبیاری سطح خاک خشک می شود و ترک هایی به وجود می آید، لازم است با بیلچه سطح خاک را جابه جا کنیم و بتراشیم تا سله شکنی انجام شود وسطح خاک برای بیرون آمدن تیج زعفران و رشد آن نرم باشد. اگر سله شکنی را انچام ندهید به دلیل سفت بودن سطح خاک تیج ها نمی توانند خود را به سطح برسانند و در زیر خاک از بین می روند.

چند هفته بعد از آبیاری اول گل های زعفران نمایان می شوند. بسته به سطح کشت شده در حدود یک هفته تا 14 روز گلدهی به طول می انجامد و پس برداشت نوبت به رسیدگی ها و تقویت پیازها با استفاده از کود زعفران می رسد.

تغذیه را فراموش نکنید!

پیازهای زعفران هر سال به دو یا سه پیاز دختری تقسیم می شوند. برای آنکه پیازهای دختری درشت باشند و در سال آینده هم به خوبی گل دهند لازم است پیاز مادری به خوبی تغذیه شود. به همین دلیل باید در زمستان این کار را با انتخاب بهترین کود برای درشت شدن پیاز زعفران  انجام دهیم :

تغذیه پیاز مادر با آبیاری بعد از گلدهی یا زاج آب آغاز می شود. این آبیاری حدودا دو هفته پس از اتمام گلدهی به صورت سطحی و با استفاده از کودهای نیتروژنه انجام می شود مانند کود اوره و نیترات آمونیوم از موارد مناسب برای این مرحله هستند.

مهم ترین مرحله در تغذیه محلول پاشی های زمستان می باشد. محلول پاشی ها سه تا چهار مرحله باید انجام شود که در این مراحل از کود محلول پاشی زعفران با توجه به سابقه کودی مزرعه استفاده می کنیم. هر محلول پاشی به فاصله 14 تا 21 روز بعد از محلول پاشی قبلی انجام می شود. شروع محلول پاشی در دی ماه است.

محلول پاشی بسیار در گلدهی سال بعد تاثیر گذار است. بسیار مهم است که کودهای مورد استفاده مناسب با نیاز خاک و نیاز پیازهای دختری باشد.

 

    دیدگاه های شما

  1. مظفری گفت:

    بین درختای مرکباتم توی شمال میشه زعفرون کاشت؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما کشت زعفران بین درختان مرکبات ممکن نیست بارش های فراوان شمال مناسب برای پیاز زعفران نیست

  2. maryam گفت:

    سلام.
    ما امسال در یک منطقه سرد و خشک نهال گردو کاشتیم. فاصله بین نهالها 6 متر هست. آیا کاشت زعفران بین نهالها توصیه میشه؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما
      الان که نهال هستن میتونید کشت انجام بدین
      چون نه سایه آن‌چنانی میندازه و نه ریشه های بلندی داره
      اما بعد از گذشت چندسال که ریشه ها بلندتر بشه و نهال ها قامتشون بیشتر بشه بحث رقابت ریشه ای بیشتر میشه و تغذیه به پیازها آنچنان که باید نمی‌رسه.
      اگر کاتید باید نهایتا تا ۴ سالِ دیگه پیازهارو انتقال بدین به زمین دیگه ای که بایر و خالی باشه
      برای دریافت مشاوره با شماره
      09302999768
      تماس بگیرید.

  3. عقیل گفت:

    ما چند سال پیش توی زمین پسته ای که داشتیم توی شیراز زعفرون کاشتیم ولی هیچی در نیومد حتی برگم نداد. کل هزینه ای که کردیم رفت به باد

  4. Yalda گفت:

    من درخت فندق دارم تو باغم میخوام بینش پیاز زعفرون کشت کنم کود دادم به زمین پارسال ولی سایه هست آیا ممکنه بکارم؟

  5. علی گفت:

    سلام‌من بین درختان باغ سیبم زعفران‌کاشتم! اون‌موقع نهال بود آنا الان ریشه هاش بلند شده! باید چیکار کنم؟

    • معصومه مزدکی گفت:

      درود بر شما پیاز ها رو خارج کنید و از کشت سبدی استفاده کنید.

  6. خالد گفت:

    سلام کاکو این پیازا زعفران را بین درختان نخل میشه کاشت؟

    • پشتیبان دهکده موفقیت گفت:

      درود بر شما باید شرایط زمین و منطقه شما بررسی بشه

  7. حمید گفت:

    سلام درخت بادام دارم با فاصله شیش متر بین درختانم خالی است زمینم ۱ هکتار است جای خالی که دارم رو میتونم زعفران بکارم، ممنون از جواب

  8. محمود اسماعیلی گفت:

    سلام . پارسال در باغچه خانه تعدادی پیاز زعفران کاشتم . سبز شدند و از بین حدود پنجاه پیاز پنج شش بوته بار دادند. پیازها همچنان در خاک هستند آیا نیاز هست که پیازها را در بیارم و دوباره بکارم یا نیازی نیست و آیا خاک را شخم بزنم؟

    • دهکده شاپ گفت:

      سلام بنه شما هفت سال در خاک میمونه و فقط باید هر سال کوددهی و محلولپاشی و وجین بشه

  9. اعظم گفت:

    سلام
    بنده هم تو حیاطمان ۹۰ متر مربع جای خالی هست هیچ درختی هم ندارم میخوام اونجا رو زعفران بکارم لطفا راهنمایی ام کنید

    • علیرضا صادقی زاده گفت:

      درود برشما بسیار عالی زمین رو اماده کنید میتونید ۵۰ کیلو پیاز زعفران کشت کنید

  10. علیرضا یوردچی تهرانی گفت:

    درود بر شما، آیا پس از گلدهی زعفران می‌توان پیاز آنرا از خاک خارج کرد وجهت کاشت در سال بعد استفاده نمود یا اینکه پیاز آن باید در جای خود ثابت بماند؟

    • علی رضا صادقی زاده گفت:

      درود پیاز زعفران تا ۷ سال در خاک و بستر میمونه، فقط لازم هست که بستر رو با استفاده از کودهای تقویتی غنی نگه دارید.